Uttröttad..

Jag har precis kommit in efter att ha varit ute och cyklat lite med Chappo. Den hunden har verkligen energi till max! Men det är så kul att han gillar det, och att han är så snäll. Det är ju variation för honom att springa vid cykeln i stället för att alltid gå promenader.. Och det spar lite tid för mig eftersom det går en aning snabbare med. Men det är uppenbart att han blir trött av det, just nu ligger han så här:

En stor fördel med att ha barn i ”självgående” ålder (som Lucas, han blir sju år..) är att man kan låta dem vara hemma en stund själva utan att det behöver finnas dåligt samvete i bilden. Han sitter vid datorn, spelar spel eller ser på tv. Eller så är han ute och leker med sina kompisar eller leker med kattungarna, och har aldrig ställt till något särskilt, så det känns okej att lämna honom hemma den stunden som det tar att cykla en sväng med Chappo, och på så vis få hunden ordentligt motionerad och lugn innan Tim kommer hem ifrån dagis. Det finns ju dessutom folk vägg i vägg och mittemot som han känner och kan vända sig till om det skulle hända något eller om han behöver hjälp på något vis.

Det är den stora fördelen med att bo där vi gör, att grannarna känner och hjälper varandra om det skulle vara något. Är någon sjuk så frågar de andra om de ska ta med hunden ut osv. Det vore rätt skönt om folk kunde komma överens på det sättet lite mer allmänt sett också, i stället för att bara tänka på sig och sitt jämt kan jag tycka. Omtanke har väl aldrig skadat något egentligen?

Oj, nu blev det filosofiskt värre, haha. Nåja. Nu ska jag försöka komma på vad vi ska äta till middag.. verkligen inte min favoritsyssla (varken att komma på eller tillaga maten) men äta bör man ju..

Publicerat på mars 28, 2011, i Chappo och hans vänner och märkt , . Bokmärk permalänken. 3 kommentarer.

  1. Gör det samma här, men vår lilla vov tycks inte ens bli trött för det. Hur snabbt cyklar du? Och ungefär hur långt alt länge?

  2. Åh,,tack för alla tipsen. Teddy är också 14 månader, men han blir aldrig trött, och jag är också rädd pga hans unga ålder. Vill ju inte slita ut honom för tidigt 🙂 Dessutom är han ju bara Pudel/Bichon frise, dvs pytte liten. Men en cykel runda på en halvtimme gör han inte ens det mnsta trött 😦

  3. haha vad söt! 😀

    ha en bra kväll!!

Lämna en kommentar